Nobeli meditsiiniauhind 2005 Helicobacter pylori avastajatele. Avastuse tähendus teadusuuringutele Tartu Ülikoolis - Sinisalu , Väino (Eesti Arst, 2005)
3. oktoobril 2005 kuulutati Stockholmis välja käesoleva aasta Nobeli meditsiiniauhinna laureaadid. Nendeks on Austraalia teadlased Barry Marshall (sünd 1951) ja Robin Warren (sünd 1937), kes 1982. a avastasid inimese maos uue bakteri –Helicobacter pylori – ja näitasid selle seost sagedasti esinevate maohaigustega: peptiline haavand, gastriit ja maovähk. Nobeli auhinna komitee leidis, et oma avastusega esitasid R. Warren ja B. Marshall väljakutse kivistunud meditsiinidogmadele ja kinnitasid oma uurimustega, et Helicobacter pylori (HP) põhjustab ohtlikke maohaigusi. Isoleerides bakteri inimese maost, andsid nad kolleegidele võimaluse seda uurida, mistõttu arenesid jõuliselt nii molekulaargeneetilised kui ka kliinilised teadussuunad. Eesti Arst 2005; 84 (10): 747–748