Luutiheduse näitajad menopausis suhkruhaigetel - Märtson, Aare; Adojaan, Bela; Parv, Mart; Podar, Toomas (Eesti Arst, 2005)
Nii osteoporoos kui suhkurtõbi on laialt levinud arenenud maade elanikkonna hulgas. Eestis põeb insuliinisõltumatut suhkurtõbe üle 15 000 naise. Vähe on uuritud suhkurtõve mõju osteoporoosile. Käesolevas töös on uuritud luutiheduse näitajaid menopausis suhkruhaigetel selgitamaks seoseid suhkurtõve ja osteoporoosi kujunemise vahel. Eesti Arst 2005; 84 (8): 527–530