Ektoopiline kilpnääre keeles - Kivirüüt, Ene; Konik, Heleri; Hallik, Küllike; Kull, Mart; Müürsepp, Peeter; Tiganik, Valeri (Eesti Arst, 2005)
Ektoopiline kilpnääre on harva esinev patoloogia. Artiklis on esimest korda Eestis kirjeldatud ektoopilise kilpnäärme juhtu 16aastasel naispatsiendil, kellel kilpnääre paiknes keelepiirkonnas, kusjuures tavapärases asukohas kilpnäärme kude ei leitud. Ektoopilise kilpnäärme korral on anamneesis iseloomulik fistuli esinemine. Diagnoosimisel kasutatakse kompuutertomograafiat kontrastainega ja stsintigraafiat. Eesti Arst 2005; 84 (6):423-425