Krooniline valu ja valukliinik - Koorits, Ursula (Eesti Arst, 2005)
Euroopa täiskasvanud rahvastikust kannatab iga viies mõõduka või kroonilise valu all. Krooniline valu halvendab oluliselt patsiendi elukvaliteeti, töövõimet ja psühhosotsiaalset toimetulekut, selle ravi on kulukas. Kroonilise valu ravi nõuab erinevate erialade spetsialistide koostööd ja aktiivset haigega tegelemist. See töö on otstarbekas koondada spetsiaalsetesse ravikliinikutesse. Eesti Arst 2005; 84 (6):426-432