Ülevaade tuberkuloosi haigestumise hetkeseisust Eestis - Danilovits, Manfred (Eesti Arst, 2005)
Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) andmetel on tuberkuloosi nakatunud 1/3 maailma rahvastikust, nakatunuist haigestub elu jooksul 5–10%. Piltlikult nakatub maailmas igas sekundis keegi tuberkuloosi ja igal aastal haigestub kogu maailmas tuberkuloosi (TB) üle 8 miljoni inimese. Aastatel 1993–1996 suurenes TB-haigestumus maailmas 13%. Eesti Arst 2005; 84 (1): 42-46