Hüperkolesteroleemia kombineeritud ravi statiinide ja esetimiibiga - Hedman, Anu; Mesikepp, Arvo; Vahisalu, Rein (Eesti Arst, 2005)
Paljude epidemioloogiliste uuringutega on tõestatud, et suur vere kolesteroolisisaldus on üheks koronaartõve riskiteguriks. Vaatamata sellele ei ole piisavalt igapäeva praktikasse juurdunud vere kolesteroolitaseme mõõtmine ja selle ravimitega mõjustamine ei südamehaiguste riskirühma kuuluvatel ega koronaartõvega patsientidel. Eesti Arst 2005; 84 (1): 47-49