“Feedback is like a tail wind”: pre-service teachers’ and teacher educators’ perceptions of feedback - Hunt, Pihel; Karm, Mari (Eesti Haridusteaduste Ajakiri. Estonian Journal of Education, 2022)
Uued suundumused tagasisideteemalises teaduskirjanduses rõhutavad tagasiside õppimiskesksust, mille fookuses on tagasiside rakendamine õppimise toetamiseks. Samas näitavad erinevad uurimused, et tagasiside arusaamades leiab endiselt kajastamist n-ö vana paradigma, kus põhifookus on tagasiside rakendamise asemel tagasisidel kui teabel. Uurimuse eesmärk on mõista õpetajakoolituse üliõpilaste ning õppejõudude arusaamasid tagasisidest. Andmeid koguti avatud küsimustega 130 õpetajakoolituse üliõpilaselt ja 34 õpetajakoolituse õppejõult. Kvalitatiivse temaatilise analüüsi tulemused viitavad, et kuigi nii üliõpilaste kui ka õppejõudude arusaamades mõtestatakse tagasisidet kui teavet, ilmnevad mõningad õppimist toetavale tagasisidele iseloomulikud jooned, näiteks vastastiktagasiside, ootus tagasiside rakendamisele, tagasiside dialoogilisus. Summary